FAQ

Veelgestelde vragen

 

Is Kundalini energie gevaarlijk?

Kundalini energie is energie die, eenmaal ontwaakt en in je lichaam, het bewustzijn opent. Dit is op zich niet gevaarlijk. Een spontane kundalini ontwaking, dit wil zeggen het onvoorbereid ontwaken van deze energie, kan echter een heel intense gebeurtenis zijn. Dit wordt echter niet veroorzaakt door de beoefening van Kundalini yoga. Kundalini yoga, mits beoefend op de voorgeschreven wijze, bereidt het lichaam juist voor op een geleidelijke stroom van deze energie door het lichaam.

 

Wat is het verschil tussen Kundalini yoga en andere vormen zoals Hatha yoga?

Kundalini yoga is een krachtigere en meer dynamische vorm dan de meeste andere vormen van yoga. Alle afzonderlijke onderdelen uit alle yogavormen komen erin samen. Kundalini yoga staat erom bekend snel te werken. Het zet, mits regelmatig beoefend, een zeer krachtig transformatieproces in gang. Een transformatieproces naar meer licht, meer inzicht en liefde en een groter gevoel van eenheid.

 

Waarom wordt yoga bij voorkeur gedaan op blote voeten?

Onze voeten hebben 72000 zenuwuiteinden in zich. Wanneer we onze voeten de kans geven om te ademen geven we ons zenuwstelsel de kans om met de energie die ons omringt een verbinding te maken.

 

Kan ik tijdens mijn menstruatie aan yoga doen?

In ieder geval gedurende de eerste dag van de menstruatie moeten de volgende oefeningen voorkomen worden: oefeningen met een zware druk op de buikspieren, mulbandh, liften van de benen, erg vermoeiende of inspannende oefeningen, alle omgekeerde oefeningen zoals schouderstand en Sat kriya. Indien de menstruatie ook de dagen erna nog zwaar is dient men voorzichtig te zijn, net als op de eerste dag. Een lichte vuurademhaling is gedurende de hele periode toegestaan.

 

Kan ik deelnemen aan de lessen als ik zwanger ben?

Als er geen bijzondere problemen zijn, kan een vrouw tijdens de zwangerschap tot en met de vierde maand de Kundalini yogalessen blijven volgen (met speciale aandacht van de docent). Daarna is het beter om zwangerschapsyogalessen te volgen. Meld wel altijd dat je zwanger bent. Voor meer informatie klik hier. 

Yoga-San
Nieuwsbrief
Instagram
Facebook